ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Black Ink River – The Journey

Ett Fylkingskt ”Äntligen!” hörs från oss fans när det välkända Black Ink River svänget släpps loss i öppningslåten ”Swallowed by the night”. Detta är musik man blir glad av och musik man har svårt att sitta still till. Som oftast när man recenserar en platta som är sådär riktigt jäkla bra glömmer man bort tangentbordet och vad man ska skriva och bara njuter och lyssnar.

Jag upptäckte bandet via en annons i Sweden rock Magazine för flera år sedan(lagom till debuten skulle ut), har sen följt bandet , blivit krönt bandets största fan från Daniel på ett gig i Västerås (och det står jag gärna för att jag är.) Älskar allt bandet gör. Svängig melodisk rock, med blueskänsla, finns sådant fack i rockvärldens alla ”stoppa band i fack så vi vet vad vi ska tycka” bibliotek?

EP:n är fem låtar lång och en föraning om kommande fullängdare och verkligen ett efterlängtat livstecken som sagt. ”The Journey” är väl en i Black Ink rives värld tyngre och långsammare låt än många andra i bandets diskografi.
Sista tre låtarna ”Passenger””Lucifers friend”  (långsam och jäkla svängig) ”Around the sun”  är topparna på skivan och sistnämnda kan vara bland det bästa bandet klämt ur sig

Artist: Black Ink River
Titel: The Journey
Genre: Bluesrock
Skivbolag: GMR
Releasedatum: 20204-06-28
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER