Foto: Effie Trikili

Inför Time To Rock 2024: Intervju med Hardcore Superstar

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5-8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun har Rocknytts Evelinda Gustavsson fått växla några ord med Hardcore Superstars gitarrist Vic Zino.

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5-8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun har Rocknytts Evelinda Gustavsson fått växla några ord med Hardcore Superstars gitarrist Vic Zino.

Vic har egentligen gått på sommarlov när jag ringer honom för en intervju. Vi kommer in på sommarplaner och att det inte är så många gig på Hardcore Superstars kalender den här sommaren.

Ni har ändå ett par gig i sommar såg jag.

Vic: Det är inte jättemycket. Det är ett medvetet val. Vi ville ha lite mindre gig och fokusera på att skriva låtar och fokusera lite på framtiden, om hur vi ska göra och hitta ett nytt sätt att jobba på. Adde slutade för ett tag sedan och han var så stor del av Hardcore [Superstar] och han gjorde väldigt mycket, vilket gjorde att vi var tvungna att hitta nya sätt och knyta ihop de trådarna som han hade hand om. Så det är väl det vi fokuserar på: hitta ett nytt sätt att jobba på och spela in demos och skriva låtar, helt enkelt.

Det låter ju som en hel del, bara det.

Vic: Det är väldigt, väldigt mycket måste jag säga. Det är trial and error. Vi vill ändå testa ett nytt sätt att jobba på. Vi har jobbat på ett sätt under många år och i och med att han slutade – en dörr stängs, tre nya dörrar öppnas. Lite så har vi tänkt. Så man får väl se det på det positiva. Hade vi inte gjort det så hade vi nog inte varit ett band längre. Vi ser positivt på framtiden.

Jamen precis. För många band kan ju det där bara någonting som man inte återhämtar sig ifrån.

Vic: Exakt. Speciellt när Adde var en så stark karaktär och en så stor del av det här bandet i så många år, så det hade lätt kunnat hända. Men vi hittade styrka i varandra och såg det positivt – vi var tvungna att göra det.

Jag är glad att ni lyckades ta er framåt. Jag har lyssnat på er jättelänge så det känns kul att veta att det finns lite framtid.

Vic: Ja det finns, det kan jag garantera dig!

Jag såg att ni skulle spela på The Ultimate Rockfest i Karlskrona, men blir ni på det nästa år istället?

Vic: Jag tror att de ska flytta det till Helsingborg?

Ja precis. Nytt datum och nytt place.

Vic: Kanske är så att det är mycket närmre för folk att komma till Helsingborg. Vi spelade där [The Ultimate Rockfest] förra året och det var jättebra. Jag tyckte att det var ganska mycket folk ändå. Men det är svårt, det var en stor arena och mycket kostnader för arrangörerna att styra upp det hela.

Jag såg att ni hade annonserat att ni söker samarbete med digital artists. Är det rent allmänt eller är det lite plan på merch eller ny musik som kommer, som du var inne på lite tidigare?

Vic: Det är inte musikaliska samarbeten utan mer artwork, design, t-shirts, patchar, omslag och allt det där som också är en stor del av det här som vi håller på med. Merch och t-shirtförsäljning och synas utåt. Vi har jobbat med en artist som heter Giselle som är från Argentina under ett antal år. Vi kommer att fortsätta jobba med henne men vi vill ha mer variation och se någon som kan ta oss någon annanstans för tillfället. Nu har vi redan fått in trettio-fyrtio stycken som har skickat sina uppgifter och sina designs, så jag har faktiskt tittat igenom några stycken idag, tänkt “okej, det där skulle funka”, “det där kanske inte riktigt är vår grej”. Men vi är många i det här, inte bara bandet, det är liksom management och sådär. Allting ska klaffa, alla ska gå igång på saker och ting. Det som funkar bäst för bandet det vinner, så måste man tänka. Alla har olika åsikter men man måste hela tiden tänka “vad är det bästa för varumärket Hardcore Superstar?”

Jag förstår. Inför Time To Rock Festival, vad har ni för förväntningar på den festivalen?

Vic: Sist vi spelade där så var det sommarens festival för vår del. Jag har för mig att det ösregnade precis innan vi skulle på. Det var så jävla tradigt. Men det blev så fruktansvärt lyckat så vi förväntar oss nothing but the best! En lika hängiven skånsk publik som vanligt!

Men härligt! Den pressen tycker jag att man kan sätta!

Vic: Vi förväntar oss lika mycket som vi ger helt enkelt.

Finns det något av banden/artisterna som ni skulle vilja lyssna på?

Vic: Jag har för mig att The 69 Eyes skulle spela. Det är kompisar från förr som vi turnerat med på en Europaturne – det var jättelänge sedan men vi träffas ibland på festivaler. The Pretty Maids. Det finns en hel del artister såg jag, som skulle vara roliga att titta på, men det är så svårt att hinna med allt.

Förstår det. Ni har väl en hel del förberedelser också.

Vic: Så är det ju. Vi repar ju – prodrepa, det gjorde vi förra veckan – och så ska vi repa nästa vecka också. Vi har ju folk med oss som sköter allt det där andra. Vi fokuserar på musiken. Alla gör sin grej, det de är bäst på. Giget är ju vårt största – det ska levereras såsom vi brukar leverera.

Hur laddar du själv bäst upp för gig?

Vic: Två timmar innan stänger jag av, tar gitarren och börjar sakta värma upp. Jag har med mina lurar så jag har kopplat i gitarren till lurarna och så sitter jag och övar till låtarna, de som vi ska spela. Jag vill bara fräscha upp minnet och gå igenom vissa svåra partier och så vidare. Gå igenom lite sång, värmer upp. Sedan en timme innan så samlas vi i bandet ihop och snackar lite, övergångarna får vi igenom, snackar lite igenom hur vi ska göra… och sedan, sista halvtimmen, är alla för sig och sedan träffas vi igen och går ut tillsammans på scen. Ungefär så, ge och ta. Men ungefär två timmar innan så börjar jag. Det är mycket prestation och det mentala är en stor grej av det här. Att känna sig förberedd i huvudet och inte gå upp på scenen och ha en gnutta osäkerhet – för det funkar inte. Du kan inte lura folket. De hör ju, speciellt Hardcore Superstar som alltid har levererat enligt mig, för vi inte det så känner folk det. Och då börjar snacket. Då det är väldigt viktigt att vara på tårna och leverera det folk vill ha.

Vad kan då de som går till er spelning på Time To Rock förvänta sig?

Vic: Energi, från början till slut. Folkfest. Gemenskap, där folk kan släppa det som händer utanför festivalen och bara under den timme vi spelar släppa allt – ta en öl och njuta av go musik och go stämning. Det kan de förvänta sig. Jag har mycket att leva upp till nu!

Haha, men det har de andra artisterna också så ni är inte ensamma i båten.

Vic: Nej precis, så är det ju. Så länge man är nöjd själv så blir det bra. Att det inte är någon tävling med de andra banden utan det är en tävling med en själv. Alltid.

 

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge, 5-8 juli.
Alastair Green, Aldo Nova, Amaranthe, Amorphis, Anti-Nowhere, League, Bite Me, Bow Wow, Brian Downey’s Alive and Dangerous, Doro, Ebba Gold, Electric Banana Band, Eradikated, Eric Johanson, Gabba, Geordie, Hardcore Superstar, Hexed, Janne, Schaffer’s My Music Story Band, Jean Beauvoir, Joddla Med Siv, Junkyard Drive, Kee Marcello, Michael Monroe, Mike Tramp, Murasaki, Pedalens Pågar, Phil Campbell and the Bastard Sons, Portrait, Pretty Maids, Raven, Sator, Släkkten, Sme’ns Baglomma, Steelwings, The 69 Eyes, The Anti-Queens, The Fiascos, Torsson, Unleash The Archers, Uriah Heep, Vandenberg, Velvet Insane, Visions of Atlantis, Vypera.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER