Foto: Vypera, Facebook

Inför Time To Rock 2024: Intervju med Vypera

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5-8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun har Rocknytts Effie Trikili fått växla några ord med Vyperas sångare Andreas Wallström.

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5-8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun har Rocknytts Effie Trikili fått växla några ord med Vyperas sångare Andreas Wallström.

Välkomna till Time to Rock Festival! Ni var ett av två band som fick flest röster i Time To Rocks och Rocknytts bandtävling. Hur kändes det när ni fick veta att ni vunnit? Hur reagerade ni?
Tjena!! Tack som fan! Skitkul verkligen. Det var ju så många band med på tävlingen, och så många bra band dessutom, så det trodde vi aldrig! Men vi är oerhört tacksamma för den responsen. Nu får vi komma “ut” på riktigt!
När man läser om er på Metal Archives så jämförs ni med band som Judas Priest, Scorpions och Dokken. För någon som aldrig hört er förut, hur skulle ni beskriva Vypera?
Ja det stämmer nog. Vi har alltid sagt att vi gör lite vad vi vill soundmässigt så länge det är klassisk hårdrock. Våra influenser är från Judas Priest, Dokken, Icon etc, men även Survivor, Reo Speedwagon och Danger Danger exempelvis. Man kan nog få lite vad som helst av oss tror jag. Vypera är traditionell 80-tals hårdrock både med och utan krusiduller, ibland Judas Priest, ibland Survivor eller Europe-soundiga.
Ni kommer ju som bekant från Sandviken, hur har staden i sig påverkat er musik och er resa som band?
Precis. Sandviken är en liten stad men med väldigt många hårdrockare ändå skulle jag säga. Majoriteten av folk i Sandviken gillar nog hårdare band än oss i och för sig, men vi har blivit väl omhändertagna och fansen har supportat oss. Svår fråga. Men jag tror att Sandviken har gjort oss sammansvetsade som band.
Vad ser ni mest fram emot på Time to Rock, förutom att spela själva?
Atmosfären, en ny festival vi aldrig varit på och alla andra fantastiska band 🙂
Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlist för en festivalspelning?
Hm, ganska svårt vid ett kortare gig – man vill ju visa alla sina sidor (låtar) men man får nog sätta ihop en setlist av de låtar vi gör bäst live bara.
Alla kan ju inte få sina “hits” tyvärr 😉
Finns det en eller flera låtar som ni alltid spelar på konserter, låtar ni inte kan hoppa över?
Ja, så har det nog blivit med några, “Cold As Ice” bl.a.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
“Straight For The Kill” .
Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
Uriah Heep, The Rods, Pretty Maids, Aldo Nova, Vandenberg, Murasaki, Raven, Mike Tramp, Doro.. plus flera man kanske inte har koll på men verkar intressanta!
Bra line-up generellt verkar det som!
Hur är det att spela på festivaler, i jämförelse med klubb?
Återstår att se!
Vad tycker du kännetecknar en bra festival?
Mysigheten! Det ska vara lite laid back men ändå uppstyrt.
Förutom Time To Rock, vad händer mer under andra halvan av 2024?
Vi har lite gig inplanerade, men är öppna för det mesta! Men vi har även nytt material på G, så det måste fokuseras lite på det också!

Tack Andreas för att du tog dig tid! Avslutningsvis undrar jag om du vill hälsa något till Rocknytts läsare?
Tack så mycket, ses snart! Tack för chansen till detta, utan er hade vi inte stått på nån scen i Knislinge!

Vypera spelar på Pirate Rock Stage lördag 6 juli kl. 13.00.

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge, 5-8 juli.
Alastair Green, Aldo Nova, Amaranthe, Amorphis, Anti-Nowhere, League, Bite Me, Bow Wow, Brian Downey’s Alive and Dangerous, Doro, Ebba Gold, Electric Banana Band, Eradikated, Eric Johanson, Gabba, Geordie, Hardcore Superstar, Hexed, Janne, Schaffer’s My Music Story Band, Jean Beauvoir, Joddla Med Siv, Junkyard Drive, Kee Marcello, Michael Monroe, Mike Tramp, Murasaki, Pedalens Pågar, Phil Campbell and the Bastard Sons, Portrait, Pretty Maids, Raven, Sator, Släkkten, Sme’ns Baglomma, Steelwings, The 69 Eyes, The Anti-Queens, The Fiascos, Torsson, Unleash The Archers, Uriah Heep, Vandenberg, Velvet Insane, Visions of Atlantis, Vypera.

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER