Hexed på Skogsröjet 2023. Foto: Effie Trikili

Inför Time To Rock 2024: Intervju med Hexed

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5–8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun har Rocknytts Andreas Östlund fått växla några ord med Hexeds sångerska Tina Gunnarsson.

Årets upplaga av Time To Rock Festival går av stapeln 5–8 juli 2024 och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. I den här intervjun har Rocknytts Andreas Östlund fått växla några ord med Hexeds sångerska Tina Gunnarsson.

Noterat är att ni nyligen gjorde en turné i Spanien, hur var mottagandet där?
Vi hade några riktigt grymma spelningar och mottagandet var riktigt bra, trots att det var första gången i Spanien. Vi har vidgat vår fanbase ordentligt och en del av de som redan upptäckt oss sedan tidigare fick vi äntligen möta! Så jäkla roligt!

Ni har ju spelat på flera av de större festivalerna hittills som Sweden Rock, Skogsröjet, Malmöfestivalen etc, nu är det alltså dags för publiken på Time To Rock att få se er, vilka förväntningar har ni?
Vi har verkligen sett fram emot att spela på TTR och våra förväntningar är att ha jäkligt kul och få möta våra nya och gamla fans. Vi tänker ge publiken ett grymt set med låtar från senaste plattan ”Pagans Rising”.

Er lineup har ändrats sedan sist och ni har nu ett tillskott i form av Henrik Olsson- trummisen och grundare av Scar Symmetry och Theory in practice med er, hur kommer det märkas på ert kommande material?
Nya medlemmar brukar generera nya förutsättningar och influenser, Henrik är ju grymt rutinerad trummis och låtskrivare vilket redan visat sig i vårt skapande. Vi är jäkligt taggade på att fortsätta med det nya materialet.

När kan vi förvänta oss att höra något nytt och spännande från Hexed?
Under hösten/vintern planerar vi för ett spännande singelsläpp sen planerar vi andra spännande grejer för vårt 10-årsjubileum 2025.

Vad står närmast på tur nu för Hexed?
Ja direkt innan Time to Rock så förärar vi Motala med ett besök på Bomber Fest 5 juli och efter TTR den 7 juli ska vi ta en efterlängtad semester innan vi sedan ska spela på Metal Gates i Bukarest- Rumänien i slutet av september. Sedan är det tänkt att vi går in i studio för att skriva fler låtar och planera klart för våra happenings under 2025.

Ni hade ju ett riktigt snyggt artwork på senaste plattan Pagans Rising, kan vi förvänta oss att det kommer finnas någon frän merch att köpa på festivalen?
Jajjemen, vi kommer ha med oss både t-shirts, linnen och vinyler.

Är det något ni vill tillägga själva inför festivalen?
Yes, vi spelar som första band ut på Pirate Rock Stage kl 13.00 söndagen den 7 juli och vi kommer att ha en signing session där direkt efter giget. Signeringstältet ligger precis i närheten av scenen, så kom dit för sjutton gubbar och tjöta med oss och köp lite cool merch! Vi ses!

Hexed spelar på Pirate Rock Stage söndag 7 juli kl. 13.00.

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge, 5-8 juli.
Alastair Green, Aldo Nova, Amaranthe, Amorphis, Anti-Nowhere, League, Bite Me, Bow Wow, Brian Downey’s Alive and Dangerous, Doro, Ebba Gold, Electric Banana Band, Eradikated, Eric Johanson, Gabba, Geordie, Hardcore Superstar, Hexed, Janne, Schaffer’s My Music Story Band, Jean Beauvoir, Joddla Med Siv, Junkyard Drive, Kee Marcello, Michael Monroe, Mike Tramp, Murasaki, Pedalens Pågar, Phil Campbell and the Bastard Sons, Portrait, Pretty Maids, Raven, Sator, Släkkten, Sme’ns Baglomma, Steelwings, The 69 Eyes, The Anti-Queens, The Fiascos, Torsson, Unleash The Archers, Uriah Heep, Vandenberg, Velvet Insane, Visions of Atlantis, Vypera.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER