LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Slaughter To Prevail – Sweden Rock Festival 2024-06-06

I flera år har man längtat och väntat på chansen på att få se ryska deathcore gruppen Slaughter To Prevail. Sedan man hörde Demolisher och nästan flög bakåt i datorstolen så har man ställt sig den stora frågan, kan dom låta så live?

Den frågan fick man ju såklart svar på redan efter att ha sett ett par liveklipp men det går inte att jämföra att få se det själv. Efter en brutal öppningslåt som smyger sig in på Baba Yaga så är det omöjligt att inte gunga huvudet i takt med dom råtunga riffsen och Alex Terribles avgrundsliknande vrål. När bandet drar igång Bratva så ber man, eller rättare sagt kräver, att publiken delar på sig och initerar en till synes våldsam wall of death som publiken levererar.

Trots sitt våldsamma och brutala sätt att vråla så har Alex en väldigt ödmjuk kontakt med publiken och stämmer av att alla har bra och kollar att någon i publiken som inte såg ut att må bra var faktiskt okej. Att sedan få en demonstration av Alexs unika och talangfulla vrål under Viking när han ber publiken att tystna och utan mick vrålar så starkt, att säkerligen att folket på andra sidan ängen kunde höra honom, är som rena grädden på moset.

Men hur var låten jag faktiskt hörde för första gången, nämligen Demolisher? Jo tack, den kan ha varit det brutalaste jag hört live och är garanterat det bästa dom framfört i setlisten.

Betyg: 4,5/5
Bästa Låt: Demolisher

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER