LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Mystic Prophecy – Sweden Rock festival 2024-06-06

Mystic Prophecy är ännu ett av alla tyska power metalband som inte direkt har strösslat med spelningar i Sverige genom åren. Med reservation för att jag missat någon är detta bandets blott tredje spelning på svensk mark. Stilmässigt håller de till på den hårdare sidan av power metal och det är full fart framåt från första till sista minuten av deras spelning. De har faktiskt lockat till sig lite större publik än jag hade förväntat mig och medlemmarna jobbar på bra för att få dem med sig. Mest energisk är bassisten Joey Roxx som far runt mest överallt både högt och lågt.

Det här är en recension som är lite knepig att skriva. Att det är bra och låter bra är det ingen tvekan om men det tuffar liksom på i samma tempo mest hela tiden. En låt som faktiskt stack ut som en klar höjdpunkt var dock Ravenlord. Grymt bra låt det där. Sångaren R.D. Liapakis har en lagom skrovlig stämma som passar deras typ av musik riktigt bra och rösten håller även bra live.

Sammanfattningsvis så var jag nöjd, publiken verkade vara nöjd och bandet verkade även de vara nöjda. För övrigt vinner nog bandet tävlingen om vilka som har flest låttitlar med ordet metal 🙂

Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER