LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: The Hives – Sweden Rock Festival 2024-06-07

Att det skulle ta hela 30 år, hela Sweden Rocks existens, för att de skulle boka ett av Sveriges, ja säg världens, bästa liveband i The Hives är en gåta som skulle kunna få de flesta att rynka hjärnan i flera veck. Kanske är det för att de fram tills nu räknas som tillräckligt hårda eller som sångaren Howlin’ Pelle Almqvist säger själv, för att de först nu 30 år in i karriären räknas som Classic Rock. Att publiken ger blanka fasen i om de är hårda nog eller inte är en sak som är klar så fort bandet sparkar igång med nya Bogus Operandi.

Alla som har sett The Hives vet vilken otrolig energi som bandet besitter och förmedlar, och dagens spelning på Sweden Rock är inget undantag. Från öppningspåret in i Main Offender är farten ställd på max. Tredje låten Rigor Mortis drar dock ner tempot något, men räddas av att Pelle springer ut i publiken. Just Pelle är bandets stora behållning, även om de andra medlemmarna är coola så det räcker och blir över. Sångarens förmåga att fullständigt charma brallorna av publiken är något som ser så lätt ut men är så svårt att bara några frontmän i världen klarar av det. Även musikalisk levererar bandet precis lika bra som bara de kan, med dunderversioner av Walk, Idiot Walk, Good Samaritan, Go Right Ahead och Hate To Say I Told You So.

I avslutande sedvanliga långversionen av bandets största hit Tick, Tick, Boom, där Pelle tagit sig tid att båda introducera bandet och alla som heter Johan i publiken, står det klart att Sweden Rocks saktfärdighet med att boka Sveriges bästa liveband var ett misstag nästan lika stort som Tobleroneaffären. Dagens succé vittnar om att det är ett misstag de nog aldrig kommer göra igen.

Betyg: 4/5

Bäst: Walk, Idiot Walk och Tick, Tick Boom.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER