LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Evanescence Sweden Rock Festival 2024
Foto: Evelina Szczesik
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Evanescence – Sweden Rock Festival 2024-06-07

Jag tror de flesta i min generation kan hålla med om att vi växte upp med riktigt bra band som nu kan tolkas som klassiker. När man som tonåring växte upp så var band som Linkin Park och Korn på sin absoluta topp, sen hade vi Evanescence med sin dystra rock träffade alla våra hjärtan.

Nu nästan femton år senare får man äntligen chansen att se dom och höra Amy Lees röst live. Vilket som ni förstår genom att läsa detta ger väldigt höga förväntningar. Förväntningar som med all rätta bli uppnådda. Under hela spelningen bjuder Amy Lee på en fantastisk spelning där hon delar med sig av sina texter om dåliga relationer, sorg och trauman. Något som många kan relatera till och berör oss alla.

Det är inte förrän vid “Going Under” som tempot börjar öka och publiken börjar sjunga med. Med många låtar från senare album i setlisten så når vi mot slutet när det kommer in låtar från ikoniska albumet “Fallen”.

När pianot åker fram igen och Amy börjar sjunga och spela introt till “My Immortal” så vet man att Amy Lee må ha åldrats, men hennes röst är minst lika vacker som den va när man hörde den för första gången som trettonåring i CD-spelaren.

Betyg: 4,5/5,0
Bästa Låt: My Immortal

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER