LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Thy Art Is Murder – Sweden Rock Festival 2024-06-07

Jag må inte ha varit ett fan av Thy Art Is Murder länge. Men något hände där cirka ett halvår innan släppet av senaste albumet “Godlike” som fick mig inse att jag missat ett guldkorn bland extrem metal. I samma veva som albumet släpptes blev det mycket skriverier och drama på sociala medier när man plötsligt bytte ut sångaren CJ McMahon till den nuvvarande Tyler Miller.

Precis innan dom även gav sig ut på sin “Godlike Tour 2023”. Så Tyler hade med andra ord stora skor att försöka fylla. Något han gör brilliant. Med sinnesjuk öppning till “Destroyer of Dreams”, eller rättare sagt när det smäller till ordentligt efter texten; “This world is hell’s for the taking”, drar det igång i publiken och öser på med ett jädrans drag med moshpits.

Från början till slut står det aldrig still i publiken medans Thy Art Is Murder levererar sylvassa gitarr riffs, breakdowns och vrål som dånar över fältet. Jag själv kunde inte hejda mig från att svepas med och veva med armarna och skaka huvudet i takt, något som kommer garanterat kännas en vecka framåt. Svårt att välja vilken låt som toppar. “Holy War” där publiken vrålade med i refrängtiteln eller “Join Me Armageddon” som gav mig sådan gåshud att jag blev helt till mig.

Efter mycket omtanke så är det till slut svårt att toppa “Destroyer of Dreams” som man öppnade med och höll samma tempo hela spelningen ut.

Betyg: 5/5

Bästa Låt: Destroyer of Dreams

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER