Foto: Effie Trikili

Ghost släpper film – hemsöker biograferna i sommar

Ghost har avtäckt sitt mystiska filmprojekt. Spelfilmen ”Rite Here Rite Now” får premiär redan i juni.

Ghost har avtäckt sitt mystiska filmprojekt. Spelfilmen ”Rite Here Rite Now” får premiär redan i juni.

Som tidigare rapporterat har Tobias Forge planerat att lägga i nästa kreativa växel för Ghosts ambitionsnivå. Någon slags spelfilm har länge varit i görningen, något som har officiellt avtäckts idag.

Inte helt otippat rör det sig om en spelfilm som blir en förlängning av Ghosts Youtubeserie där vi får stifta bekantskap med hela stora Papa-släkten och Sister Imperator, du vet den där episodbaserade långköraren.

Titeln blir ”Rite Here Rite Now” (som antagligen anspelar på låttexten från ”Square Hammar”, eller kanske Van Halens album ”Right Here, Right Now”?). Samtidigt ska storyn varvas med aldrig tidigare visade konsertklipp filmade från bandets senaste Los Angeles-konserter som blev braksuccéer med över 30 000 sålda biljetter.

Det låter onekligen som en film i samma stil som Metallicas ”Through the Never” och ”ABBA – The Movie”.

Världsstjärnan Tobias Forge från Linköping har en fäbless för dramaturgi i sina scenshower, det vet alla som beskådat en livekonsert med Ghost (något han själv nämner i Sweden Rock Magazine #6 2023.) Så en Ghost-film känns som ett naturligt steg att ta för bandets varumärke.

”Rite Here Rite Now” når biograferna 20 och 22 juni. Om den hittar till Sverige återstår att se.

Nedan kan du spana in Ghosts avslöjande av filmen. Övrig källa och mer info om filmen finns på filmens officiella hemsida.

Den 9 maj släpps den första trailern. Tills dess får vi hålla till godo med denna korta teaser:

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER