2019-06-22 SCORPIONS - Copenhell. Foto: Mercedes Lindman.

Scorpions karriär blir film i ny biopic

Näst på tur att få sig en biopic är inga mindre än Scorpions.

Näst på tur att få sig en biopic är inga mindre än Scorpions.

Vi tycks aldrig få nog med biopics (eller så kallade biografifilmer om man inte vill snacka det internationella språket) då vi fullkomligt matas av dem från Hollywood. Netflix är på gång att filmatisera Kiss mångåriga karriär och senast ut har vi fått se filmer om Bob Marley, Elvis och Amy Winehouse.

Näst på tur att få sin musikaliska resa filmatiserad är de tyska rockhjältarna i Scorpions, meddelar Deadline. Som så många andra biopics får filmen samma titel som en av bandets låtar, i detta fall dunderhiten ”Wind of Change”.

Enligt Deadline ska filmen ”Wind of Change” handla om hur tre osannolika vänner vars passion för rock n’ roll drev dem ur askan från ett bombat Tyskland efter andra världskriget till global stjärnstatus på 80-talet.

Vilka som kommer gestalta Klaus Meine, Matthias Jabs, bröderna Rudolf och Michael Schenker samt Uli Jon Roth med flera är i dagsläget oklart.

Filmen om Scorpions kommer att få premiär någon gång under 2025.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER