Foto: Press

Celestion fyller 100 år – Marshall släpper jubileumsförstärkare i begränsad utgåva

För att fira högtalartillverkaren Celestions 100-årsjubileum har Marshall gett den klassiska förstärkaren Studio JTM en ny design, och utrustat den med en exklusivt tillverkad 12-tumshögtalare. Detta samlarobjekt är tillverkat för hand i Storbritannien och finns tillgängligt i begränsad utgåva av endast 100 exemplar globalt.

För att fira högtalartillverkaren Celestions 100-årsjubileum har Marshall gett den klassiska förstärkaren Studio JTM en ny design, och utrustat den med en exklusivt tillverkad 12-tumshögtalare. Detta samlarobjekt är tillverkat för hand i Storbritannien och finns tillgängligt i begränsad utgåva av endast 100 exemplar globalt.

Celestion 100 jubileumsutgåva är en hyllning till Celestions allra första högtalare byggda för gitarrförstärkare i slutet på 50- och början på 60-talet. Originalversionen av JTM har ett 60-årigt arv och har inspirerats av, och ägts av, en lång lista kända gitarrister som till exempel Jimi Hendrix, Angus Young, Joe Bonamassa och Gary Moore.

För att fira högtalartillverkaren Celestions 100-årsjubileum har Marshall gett den klassiska förstärkaren Studio JTM en imponerande ny design, och utrustat den med en exklusivt tillverkad 12-tumshögtalare.Celestion 100 jubileumsutgåva är en hyllning till Celestions allra första högtalare byggda för gitarrförstärkare i slutet på 50- och början på 60-talet, och ett praktfullt exempel av det långvariga samarbetet mellan de två musiklegenderna. Detta unika samlarobjekt är tillverkat för hand i Storbritannien och finns tillgängligt i begränsad utgåva av endast 100 exemplar globalt.

Den ursprungliga JTM-förstärkaren introducerade ett ljud som var både distat och krispigt, vilket kom att definiera en hel generation av musiker världen över. Den nya limiterade utgåvan tar vidare arvet från sin föregångare och transporterar dig tillbaka till rockens guldålder. Celestion 100 har, precis som originalet, en uppdaterad version av en 30-watts topp bestyckad av två ECC83 förförstärkarrör, två 5881 förstärkarrör och ett ECC83-rör som fasdelare. Som kronan på verket är den utrustad med den limiterade Celestion 100 Alnico-högtalaren, som ger förstärkaren det klassiska basmullret tillsammans med ett varmt mellanregister och krispig diskant.

”Ljudet från Celestion 100 är till stor del baserat på de riktigt tidiga Alnico-gitarrhögtalarna och under processen har vi ägnat mycket tid till att lyssna på dem för att få till ljudet precis som vi önskar. Som en hyllning till originalet är Celestion 100 designad för att både se ut och låta så likt den tidiga Alnico som möjligt. Vi är övertygade om att de här jubileumshögtalarna är något i särklass.”, säger John Paice, kommunikationschef på Celestion.

Celestion 100 är tillverkad för hand i Marshalls förstklassiga fabrik i Bletchley. Den har sinkade fogar, svetsade chassin, handlödda potentiometrar och rörsocklar, samt komponenter av högsta möjliga kvalitet. De är tidsenligt designade med rödemaljerad metall-logga tillsammans med nya vita vred, svarta paneler och krämfärgad klädsel.

”Celestion har varit en del av Marshall-familjen från början, en relation som fortfarande blomstrar efter över 60 år. Under tiden som passerat har vi byggt ett nära partnerskap baserat på vår gemensamma passion för brittisk hantverkskunnighet och ljud i världsklass. På denna grund kan vi tillverka enastående förstärkare, och Celestion 100 är inget undantag. Jag kan inte tänka mig ett mer ikoniskt sätt att fira det här 100-årsjubileumet.”, säger Steve Smith, produktspecialist för musikinstrument på Marshall Group.

Celestion 100 med topp- och högtalarkabinett kommer att finnas exklusivt tillgängliga från 24 juni, begränsat till 100 kombos i hela världen. Celestion 100 kommer enbart att finnas på utvalda marknader hos ett begränsat antal återförsäljare, till ett pris från 26 799 SEK. Mer information hittar du på Marshall.com,

Celestion fyller 100 år – Marshall släpper jubileumsförstärkare i begränsad utgåva 1

CELESTION 100, NYCKELFUNKTIONER:

Exklusiv Celestion 100 högtalare
Celestion 100 fångar essensen hos Celestions tidiga Alnico-högtalare och släpper loss ett ljud som vibrerar av det historiska arvet. Den återger originalets ikoniska klang, i en förstärkare som låter lika bra som den ser ut.

Ikonisk design
Celestion 100, med de nya vita vreden, svarta panelerna och krämfärgade klädseln är verkligen ett mästerverk, både ljud- och utseendemässigt.

Kraftfull och kompakt
Samma ikoniska JTM-ljud men i ett mer kompakt format. Celestion 100 kommer knocka dig och din publik samtidigt som den tar upp mindre plats.

Samma klassiska ljud för den mindre scenen (lågwatt-läge)
Studio JTM i denna begränsad utgåva har en omkopplare mellan 20 W och 5 W, som låter dig spela var du vill, oavsett om det är på scenen eller hemma.

Tillverkad för hand i Storbritannien
Celestion 100 förverkligar Marshalls vision – en ikonisk förstärkare som är handbyggd av våra specialister i Bletchley, Storbritannien.

Använd av artister du älskar
Originalversionen av JTM har ett 60-årigt arv och har inspirerats av, och ägts av, en lång lista gitarrhjältar som till exempel Jimi Hendrix, Angus Young, Joe Bonamassa och Gary Moore.

Nya funktioner
Celestion 100 är utrustad med effektloop, DI-utgång och möjlighet att korskoppla kanaler med en patchkabel.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER, TOPP ST20HCC
LJUDSPECIFIKATIONER ENHET

EFFEKT: 20W switchbar till 5W
RÖR: 2 x ECC83, 1 x ECC83 (fasdelare)
och 2 x 5881
KANALER: En kanal med fyra ingångar
Ton- och loudnesskontroller
EQUALIZER: Diskant, mellanregister, bas och presence HÖGTALARUTGÅNGAR: 5 x 6,3 mm telekontakter (16 Ω impedans / 8 Ω impedans / 4 Ω impedans) UTGÅNGAR: DI-utgång
VIKT: 9,25 kg / 20,4 lbs BREDD: 500 mm / 19,7” HÖJD: 240 mm / 9,4” DJUP: 230 mm / 9,1”

TEKNISKA SPECIFIKATIONER, HÖGTALARKABINETT
ST112CC LJUDSPECIFIKATIONER ENHET

EFFEKT: 30 W
INGÅNGAR: 1
HÖGTALARELEMENT: Celestion 100 Alnico (16 Ω, 30 W)
KONFIGURATION: 1 x 12”
IMPEDANS: Högtalarens utgångsimpedans 16 Ω
VIKT: 13,2 kg / 29,1 lbs BREDD: 500 mm / 19,7” HÖJD: 490 mm / 19,3” DJUP: 265 mm / 10,4”

Celestion fyller 100 år – Marshall släpper jubileumsförstärkare i begränsad utgåva 2
Foto: Press
Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER