VECKANS TOPPNYHETER
repeat

NYA LÅTAR: Repeat – Rat Race

Den 7 juni, endast ett halvår efter debuten, släppte den svenska stonerrock-trion Repeat uppföljningsalbumet ”Rat Race”. En högoktanig energibomb på 18 minuter.

Repeat är en Stockholmsbaserad stonerrock-trio från Malmö som förra hösten släppte det självbetitlade debutalbumet. De belönades med lovord av finsmakarmedia både i Sverige och internationellt och nu kommer uppföljaren “Rat Race”.

Rat Race är det mest intensiva och energiska bandet gjort. Albumet rör sig i gränslandet mellan stonerrock, punk och post-hardcore. Genom nio låtar på totalt 18 minuter så utforskar bandet flera stämningar och stilar. Låtar som ”Not Enough” och ”Man on the Moon” samsas med melodiösa fokusspåret ”Reasons”.

Repeat säger: “Vi föredrar det korta formatet och inspelningen skedde i stora delar ”live”. Vi har lagt mer tid på texterna och albumet är mycket en självreflektion. Rat Race en mer sammanhållen platta än debuten. Hårdare men samtidigt mer melodisk. Vi ville också finslipa på hur det skulle kännas att spela låtarna live.”

Sen komponerandet av materialet är frågan besvarad. Bandet spelade i Malmö inför en entusiastisk publik 22 maj och de har flera spelningar inbokade i Malmö och Göteborg. Den kommande plattan Rat Race fick 7/10 i senaste numret av Sweden Rock Magazine (Nr 5, 2024) . Tomas Lagerlöf skrev ” tämligen ljuva sådana [låtar], där inledande Man on the Moon med sin starka refräng ger en perfekt öppning på en platta där Bad Religion, Therapy och Queens of the Stone Age gör sig påminda”

Albumet Rat Race släpps digital och på vinyl men även på kassett. Albumet producerades av Joakim Lindberg i Studio Sickan i Malmö under januari 2024. Det mastrades av Magnus Lindberg i Redmount Studios.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER