VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Fleshgod Apocalypse – Bloodclock

Symfoniska dödsmetalllegenderna Fleshgod Apocalypse, annonserar idag sitt sjätte studioalbum, “Opera”. Albumet planeras att släppas den 23 augusti via Nuclear Blast Records. Det sägs vara inspirerat av frontmannen Francesco Paolis tragiska klättringsolycka 2021, som nästan resulterade i en tidig död för den 39-årige sångaren. Istället kom han undan med flera frakturer.

Så här hade Nuclear Blast Records att säga om låtsläppet:

Fleshgod Apocalypse har precis släppt en dånande ny singel tillsammans med en intensiv, filmisk musikvideo, för att tillkännage releasen av deras länge efterlängtade sjätte album, “Opera”. Albumet är en hjärtskärande musikalisk resa inspirerad av den tragiska bergsklättringsolyckan som drabbade deras frontman och huvudman, Francesco Paoli, år 2021.”

Francesco P. säger detta om den nya låten:

“Vad ser vi precis innan vi dör? Med “Bloodclock” vittnar jag om och avslöjar de personliga visioner jag hade när jag hängde i ett rep, medvetslös, några hundra meter över marken. Det är otroligt hur verkligheten kan vara mycket mer skrämmande och själsförstörande än fantasin.

Strax efter att jag blev utskriven från sjukhuset började jag och Francesco Ferrini skriva omedelbart, även om jag fortfarande var sängliggande och inte kunde spela. Idén var att fånga stämningen från de dramatiska dagarna och se till att behålla känslan av desperation och rädsla som fortfarande rann genom mina ådror efter olyckan.
Senare arbetade vi tillsammans med de andra för att utveckla dessa idéer och skapa musiken som en sådan stark berättelse förtjänar, musik som tar andan ur dig och slänger dig in i en virvel av blandade känslor och obehag. Jag tror att vi lyckades till 110%.

Och videon är en spektakulär representation av den katastrofen. Jag pressade Martina (McLean, videoregissör) till gränsen eftersom jag visste att hon kunde hitta ett poetiskt, metaforiskt men ändå extremt kraftfullt sätt att matcha låtens ilska med häpnadsväckande bilder. Hon gjorde ett fantastiskt jobb och vi är stolta över att kunna säga att detta är den bästa musikvideon vi någonsin haft i vår karriär.”

“Men den här låten handlar inte bara om döden, den handlar också om livet. ‘I’m not dead yet’ blev som ett mantra som blev mitt stridsrop. Ögonblicket jag vaknade, började jag min kamp för att överleva, vilket med tiden förvandlades till en verklig och oändlig Golgata, eftersom jag fortfarande bär korset för vad som hände den dagen. Men detta är en annan historia och dess tid är ännu inte kommen…”

Se musikvideon här:

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER